Bányászat

Ócsa IV. és VI. homok-kavics bánya

Az 5-ös úton Dabas felé, a felsőbabádi körforgalomból Bugyi irányába kihajtva 800 méterre ( Ócsa külterület ) találja Magyarország egyik legnagyobb és legkorszerűbb kavics és homok feldolgozó üzemét, mely mintegy 100 Ha területen helyezkedik el a Duna-Tisza Csatorna mellett. Ócsai kavicsbányánk logisztikailag a legjobban megközelíthető bánya a térségben.

Bányaüzemünkben a kitermelés a térségben található homokra és kavicsra épül. A korszerű gépekkel kitermelt nyersanyagot a legmodernebb technológiával dolgozzuk fel. Az üzem óránkénti teljesítménye meghaladja az 500 tonnát, amelynek része egy 400 to/óra teljesítményű homokszabályozó kád. Az egyenletes minőség mellett a megrendelő által kívánt szemeloszlásnak megfelelően szabályozzuk és keverjük homok és kavics termékeinket.

A kétszer mosott kavics és homok megfelelően tiszta ahhoz, hogy a magyar szabványon túlmenően a legnagyobb vevői igényeket is kielégítse.

Előállított termékeink: 0-1, szabályzott 0-4 homok; 4-8, 8-16, 16-24, 4-32 kavics. A bányában törőüzem is helyet kapott, így tört anyaggal is állunk vevőink rendelkezésre.

Termékeink kiválóan alkalmasak beton gyártására, vakolat előállítására, javasoljuk burkolólapok és térkövek ágyazó anyagaként, valamint kert és parképítéshez is.

A gyors és magas szintű kiszolgálást kettő darab nagy teherbírású hídmérleg, számítógépes nyilvántartás és számlázási rendszer biztosítja.

Az ÓCSA VI. bányában bánya homok eladó 700 Ft/To egységáron.